• Escàndol d'espionatge polític a Barcelona

    Societat
    Batalla subterrània entre partits polítics de totes les tendències  lien

    Escàndol d'espionatge polític a Barcelona

    Diumenge, 17.2.2013. 21:30h Un cas d'espionatge de gran magnitud s'està revelant dia rere dia a la Catalunya del Sud, on s'ha encarregat operacions il·legals durant diversos anys a través de l'agència especialitzada Método 3. Nombrosos homes polítics de tots els bàndols són concernits, en el marc d'una guerra subterrània entre partits.

    Un ampli escàndol d'espionatge polític revela els seus detalls des de dilluns 11 febrer a Barcelona, en un gran encabestrament d'interessos. Aquest cas ha començat amb la revelació de l'existència de la gravació d'una conversa entre la presidenta del Partit Popular de Catalunya (PP), Alícia Sánchez Camacho, i Victoria Álvarez, antiga companya de Jordi Pujol Ferrussola, fill de l'antic president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, fundador del partit polític Convergència i Unió (CiU). El comanditari d'aquest document realitzat el juliol de 2010 en un restaurant de Barcelona per l'agència de detectius Método 3 seria l'antic secretari de l'organització del Partit Socialista de Catalunya (PSC), José Zaragoza, segons el diari El Mundo del 12 de febrer. L'obtenció d'informacions sobre el finançament de CiU, partit nacionalista català majoritari, sembla ser la intenció d'aquest actor polític adversari de CiU i del PP.

    500 informes redactats sobre personalitats

    En una setmana, la policia espanyola ha desencauat 500 informes constituïts sobre personalitats polítiques, segons mètodes il·legals de vegades aplicats durant diversos anys. Diferents fonts properes a la investigació destaquen que periodistes, jutges i dirigents econòmics també han estat víctimes del sistema, que ha contemplat bàsicament els partits polítics CiU, PP i PSC. Persisteixen interrogacions en relació a la identitat d'altres comanditaris d'aquest espionatge, que ha apuntat, entre altres personalitats, l'expresident de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, l'actual vicepresidenta, Joana Ortega, l'antic líder independentista Josep Lluís Carod-Rovira i l'alt dirigent de CiU Felip Puig. El temor, expressat pel govern espanyol és que s'acabin escampant aquests informes amb canal de tipus Wikileaks, que podria desestabilitzar l'arquitectura política. Pel se costat, el 17 de febrer, el portaveu del govern català, Francesc Homs, ha assenyalat la revelació sobtada d'aquests procediments com una maniobra del govern espanyol per treure credibilitat al procés sobiranista català.


    Tags Tags :
  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :