• El CCCB, sense ruptures

    El CCCB, sense ruptures

    El nou director del centre, Marçal Sintes, assegura que el model “d'èxit” i de qualitat de la institució està garantit, malgrat les últimes retallades pressupostàries

     
    1 2
     
    El CCCB ha programat una mostra sobre la història del Paral·lel de Barcelona

    Un mes i mig després de la seva entrada com a director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el periodista Marçal Sintes va insistir ahir que no pensa fer canvis radicals que trenquin el model d'èxit de la institució, que des de la seva fundació va liderar el filòsof Josep Ramoneda, l'antic director. El seu ingrés al CCCB va estar esquitxat per polèmiques polítiques els primers dies del seu nomenament per part de la Diputació de Barcelona, la institució de la qual depèn majoritàriament el centre. Ara, però, ja més tranquil, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per apadrinar la programació d'activitats del 2012. Sintes no ha fet canvis en aquest calendari, previst en època Ramoneda, ni en farà de substancials pròximament, segons ha dit.

    De moment, el nou director del centre ha avançat els quatre “principis” bàsics en què es basarà el seu mandat, en espera d'elaborar un pla estratègic que pensa tenir enllestit abans de l'estiu. La continuïtat és el primer d'aquests principis que ha anomenat Sintes: “El CCCB és una història d'èxit i ha de continuar sent així. No pretenc ni de bon tros fer cap canvi de direcció brusc.” Sintes es vol allunyar de projectes personalistes i, en aquest sentit, assegura que en cap cas pretén que “el CCCB esdevingui el centre de Marçal Sintes, sinó simplement el CCCB”.

    El reforçament de la qualitat i la recerca de recursos propis i provinents de l'esfera privada constitueixen el segon dels seus objectius, sobretot amb la retallada pressupostària. Per a aquest 2011 el CCCB disposarà de 9.580.000 euros, un 15% menys que el 2011. Un pressupost que, per Sintes, és el mínim i el just per poder mantenir la qualitat del centre. Des del 2009, la reducció global és del 24%, tot això tenint en compte que l'espai del centre ha augmentat un 30% amb la incorporació de l'Antic Teatre. En aquest sentit, Sintes veu prioritari reforçar el lloguer d'espais per assolir recursos propis.

    El nou director del CCCB també remarca l'obertura com a tercer “principi” del centre, en el sentit que no entén “el centre com un lloc de tendència, sinó com un lloc que vol recollir veus diferents i discrepants”. Per acabar, malgrat la justesa del pressupost, Sintes aposta per l'ambició: “No renunciem a jugar a primera divisió, també internacional, i això vol dir també assumir riscos.” “Serem atrevits”, ha reblat Sintes.

    Fotografia i Paral·lel

    La programació del 2012 s'ha iniciat fa alguns dies amb la inauguració de l'exposició Pantalla global, que reflexiona sobre l'impacte de les pantalles en la societat actual. El fotoperiodisme centrarà les dues exposicions següents: una que reunirà material de mostres de l'exposició de Visa pour l'image de Perpinyà (a finals de febrer) i una altra del fotògraf Martin Parr, a finals de maig. A la tardor arribarà una exposició sobre la història del Paral·lel barceloní del 1900 al 1939.

    En les pròximes setmanes, a més a més, Sintes també haurà de nomenar un nou cap d'exposicions, en substitució de Jordi Balló.

     
     

    Darrera actualització ( Dissabte, 18 de febrer del 2012 02:00 )


  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :